Gunnebo slott & trädgårdar
Igår kväll så blev jag bjuden på trerätters ute på Gunnebo slott av jobbet. Mycket uppskattat!
När vi kom dit så samlades vi ute och TV-kocken Rune Kalf Hansen berättade om närproducerat och ekologiskt. Vi fick hembakat knäckebröd och saffransaioli att mumsa på undertiden. (Men vi tittade nog mest på kocken. Så snygg!!)
Sen gick vi till en stor grill där han bjöd på grillad zuchini med ost och persilja (jag lyckades såklart tappa min i ett krus med olja som han skulle ha till maten. Pinsamt?) och så fick vi en varm kräftfond till det.
Vi åt middagen inne i ett nytt hus som var byggt på gammalt sätt. Alla väggar i massivt trä och inridningen var mycket enkel men vacker.
Förrätt:
Kräftyoughurt med fänkål, äpple och knäckebröd.
Varmrätt:
Grillat vildsvin med aprikos chutney, Red dragon bönor och en färskoströra.
Efterrätt:
Vaniljglass med marinerade plommon, mandelmassa och vaniljmarinerade morötter.
Knappast något jag ätit innan! Men så gott! Allt var dessutom odlat i trädgårdarna runt Gunneboslott.
I helgen har de en ekologisk marknad på Gunneboslott. Jag funderar på att åka dit :)
JORDENS MAT
- en ekologisk marknad i skördetid
Jordens mat är en 100% ekologisk skördemarknad som äger rum
11-12 september kl 11-17.
Utställare med ekologiskt certifierad produktion,
marknad, föredrag, provsmakningar och andra
aktiviteter. Jordens mat arrangeras i samarbete med KRAV. Fri entré till marknaden och föreläsningar.
Slotts- och trädgårdsvisningar under helgen.
11 september 14-15.30 Mandelmann kommer till Gunnebo och Jordens mat och talar i gamla köksträdgården.
12 september kl 14-15. Barnboksförfattarinnan Johanna Westman och TV-kocken Rune Kalf Hansen talar och lagar mat.
Såhär ser själva slottet ut.
Kommentarer
Trackback