Svält


Det kunde lika gärna vara ditt barn...


Bild från google


Östafrika har drabbats av den värsta torkan på över 50 år. Tio miljoner människor lider brist på vatten och mat. Din hjälp behövs nu.

Över två miljoner barn under fem år riskerar att svälta ihjäl utan hjälp.

Här är länkar till sidor där du kan skänka pengar för att hjälpa till.

UNICEF

Läkare utan gränser

Röda korset


Omkring tio miljoner människor befaras drivas mot en svår hungersnöd på grund av torkan som råder nu. Länder som omfattas av torkan är Somalia, Kenya, Djibouti, Etiopien och Uganda. 10 000-tals människor har redan dött i Somalia i år pågrund av undernäring. 

Förra veckan slängde vi nästan 100kg mat på jobbet. Idag ska jag slänga 30kg till. Man kan må illa för mindre...
Vanliga konsumenter förstår inte vilka otroliga mängder mat som slängs varje dag från alla affärer. Mat som är helt okej, fast datummärkningen gått ut. Tänk om man kunde göra något av denna mat. Tänk om stadsmissionen eller frälsningsarmén kunde få använda den. Tänk om den kunde få säljas billigare så att man kan skicka pengarna till de som svälter i tredje världen. Tänk om alla företagsägare kunde bry sig lite mer om alla andra istället för sig själva. Det är de stora företagen som kan göra en stor skillnad. Tänk vilken PR det skulle vara om konsumenterna visste vilken god gärning företaget gjorde.


Blackandwhite


Tänkte jag skulle göra ett svartvitt inlägg, men eftersom jag inte tar så mycket svartvitt som jag egentligen skulle vilja, så blir det inget roligt inlägg. Live with it.











Nu ska jag borsta tänderna och be on my way.


Vi bara rullar fram



Det blev en rulltårta och den blev god.

Receptet:

Vispa 3 ägg & 1,5 dl socker pösigt
Blanda i 1 tsk bakpulver & 2 dl vetemjöl & 1 msk vatten.

In i ungen 250c i 5 min.
Själp över på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna. Fyll med kesella rabarber (eller vanilj) och blandade eller valfria bär.

Lätt som en... rulltårta!?







Myrsteg

Hallå eller!

Det var ett tag sedan. Ja jisses.

Ni förstår att jag jobbar. Och när jag inte jobbar (vilket jag gör 10 timmar om dagen) så spelar jag wordfeud.

Eller så grillar jag någonstans, solar, badar, fikar, shoppar, läser, fotar eller bara hänger med mina fina vänner.

Jag har helt enkelt inte tid över till att sitta vid en dator!

Därför, kära vänner, blir det lite tomt här ibland.

Idag har det varit en bra dag! Jag har fått en väska, jag har bokat en stuga och jag är... tamtadam... ledig i två dagar! Dessutom är det Morden i Midsumer på tv ikväll. En favorit så att säga.
Imorgon blir det grillkväll och fotboll.

Nu funderar jag skarpt på att baka något. Jag har en burk kesella med rabarbersmak. Asgod. Men vad ska jag ha den till? Hade varit kul att baka något. Men alla recept jag hittar ska man ha så mycket annat i. Det har jag inte hemma. Gå till affären är ingen alternativ.

Det kanske blir en kladdkaka eller nåt. Eller undrar om man kan ha det i en rulltårta tro? Hmm. Vågar jag försöka? Orkar jag?

Den som lever får se.

Ni kan få se en bild på en myra. Den tog jag förra veckan och är lite stolt. Undrar om myran lever fortfarande? Hoppas det. Den var fin på att posera.




Funderar faktiskt på att förstora den? Kanske kan bli coolt?


RSS 2.0