DAN, this is for you...

Dan, om du ser det här, så är det en hyllning till dig. Kollade igenom gamla Roskilde kort och insåg att det är banne mej du som gör det så otroligt roligt :)







Fotboll ikväll

Jag tvättar.

Jag är på facebook.

Jag borde plugga! (ska ha skrivit ett PM och läst "svenska språket under 700 år" innan dagen är slut)

Ikväll är det IFK-Malmö FF. Vinner vi inte ska jag börja hålla på Häcken istället.


och jag borde sluta leka med det nya bildredigeringsprogrammet. men det är roligare än att plugga.

9-1, vilken seger!

9-1, 9-1, 9-1!!! Äntligen en seger för BK Knäskada! Och ingen liten heller! Härligt!!! =D

Har hittat ett riktigt bra bildredigeringsprogram med, Photoscape. Finns att hämta hem gratis här

Också har jag skickat in deklarationen efter lite hjälp från pappa =)



Har roat mig en stund med att redigera kort =) Snyggt?

Banangegga & Skosnören


Väskan jag köpte igår kommer från H&M och kostar 199:-, som hittat! =)
Tyvärr så hade jag en banan med mig idag som jag glömde äta upp... och som såklart blev klämd. Så nu är det banangegga i botten på min nya väska (och kletat över mina papper).

Jag skulle behöva ett bananfodral! Alternativt lära mig att inte ta med banan till skolan eftersom jag ändå alltid glömmer att äta upp den.

Tentan idag gick nog inte jättebra. Den var mycket svårare än jag hade trott... =/

Sen har jag haft svenska med min gymnasieklass. Det gick.. sådär. Halva klassen kom och av de 12 som var där fick sisådär 5 nånting gjort. På 1½ timme. Vet inte vad jag inbillar mig egentligen? Var vi såhär hemska på gymnasiet? Jag tror verkligen inte det... Åh, jag vill få en ambitiös klass när jag är färdigutbildad!!

Nu ska jag in i duschen. Jag och Maritza är bjudna på middag hos Marie ikväll. Najs! Hoppas på nåt gott för jag är svinhungrig! =)

Puss hej

Ps. Lämnade tillbaka jackan idag. och köpte ett par nya skosnören till fotbollsskorna samtidigt. Röda. Fräsigt.
De har skosnören i alla möjliga roliga färger på Stadium (39:-). Kanske kan pigga upp ett par gamla dojor :)

MR LACY FLATTIES 130
Skotillbehör/MR LACY FLATTIES 130 från stadium.se

Ny väska

Jag fick inte alls så mycket tid som jag trodde... bara tre dagar än så länge, men det är nog bra att ha fått in en fot i alla fall =)

Ska jobba några dagar i Saluhallen snart med och sen är jag ju "ledig" hela maj för att skriva B-uppsats så då kan jag jobba mer på Furulund. Det brukar finnas jobb om man bara anstränger sig och säger till att man är ledig =)

Köpte en jacka på vägen hem idag (den jag la ut bild på igår. fast är osäker... lämnar kanske tillbaka den i veckan) och en lite större väska. Nu har jag ju handväska till skolan + en kasse med kollegieblock och papper/pennor osv. så nu köpte jag en skolväska som jag kan få plats med allt i så jag slipper släpa på två väskor. =)

this is it!






Efterlyses: mer tid!

Imorgon har jag tenta i danska. Jag har inte börjat plugga än, alls. Nu på morgen har jag ett möte på Lindholmen, sen har jag grejer jag behöver köpa i stan och ikväll är det fotbollsträning. Var tog tiden vägen??

Gymnasievikariat


Btw, imorgon ska jag på möte på Ester Mosessons. Läraren som jag har haft som handledare när jag praktiserat är sjuk och rektorn ringde i fredags och undrade om jag kunde hoppa in. Jag och David ska dela på vicket. Det är 3 klasser i svenska & engelska.

Har aldrig vickat på gymnasiet innan, kul! =)

Fast hur ska jag hinna jobba- egentligen? med en språkhistoriatenta som hägrar...
ikväll blir det till att plugga danska. =/

Ny jacka?

Idag har jag och Carro shoppat på Allum. Jag köpte inget... men det gjorde hon :)
Hittade en jacka jag funderar på... den är rätt lång, går en bra bit ned på låren, vilket är super när man inte orkar ta på sig nåt snyggt under om man ska gå på stan :)

Dessutom verkar den vara lite varmare än den jag nästan frös ihjäl i på vägen hem i natt... :)

EVEREST W CL JKT S10
Kläder/EVEREST W CL JKT S10 från stadium.se

Hard rock café

Efter grillning och förfest hos Anna och Magnus igår tillsammans med imprezaklubben så hamnade vi tillslut på Hard rock. Där mötte vi killarna som hade festat hos Öberg innan och en hel del annat Lerumsfolk =)

Där var det dans natten lång. Jag, Jerry och Anti åkte hem vid tre, men de flesta andra drog vidare till Wandas :)


Anna och jag på hard rocks toalett :)



Party killar! =)


Det var en bra kväll :)


Grillfest!

Party party!

Missade precis bussen =/ Så får vänta på nästa som går om en halvtimme. Ska ut till Hisingen på grillning/fest & utgång med Anna &(Mangus och hans bilkompisar) Har inte varit ute på evigheter! Men med så här fint väder kan man ju inte bara sitta hemma =) Skulle varit på tjejmiddag egentligen, men den blev inställd (vilket egentligen var tur eftersom jag dubbelbokat, suck! Har haft dåligt samvete hela morgonen).

Så nu är det en ny klänning på och premiär för att gå barfota i skorna (med Maries wonderspray på, nu får se vi hur bra den är! Det är en spray som luktar gott och gör att man får en silkeshinna över foten som hon prackade på mig häromdagen :)

Nu ska jag packa ihop min korv jag ska grilla (från jobbet) och en liten, liten flaska vin (allt som finns hemma, men det räcker) och bege mig.

Hoppas ni har en bra kväll!
Puss


Woho! Ändring i planerna, jag blir hämtad av Christian istället =) no stress, no stress...

Varför hittar jag inte hur man använder webcamen på nya datorn???
Nån som vet??

Kawasaki

Jag har bestämt mig för att det är dags för ett par nya Kawasaki i år. MEN i vilken färg??

 <-- de här har jag... fast de är två säsonger gamla och fulla med hål :)

De finns på junkyard.se för ett riktigt bra pris, (i affär kostar de 500-600:-) men det finns ju mängder med färger att välja på! Helst vill jag nog ha lila, men de finns bara i mörkt lila och ljust lila. Jag vill ju ha den lila som converse har kommit ut med... :) eller kanske starkt turkosa? Roligare med en stark färg??

Så, vilken färg ska jag välja?? (kolla hemsidan, där finns mängder med fler färger och modeller)

   








Varför finns inte Kawasaki i de här färgerna?? Eller ska jagg satsa på Converse istället och köpa till en sula (för de är är inte alls lika bekväma som kawasaki) men det blir ju mycket dyrare...? =/

Marcus Berg & Gustav Svensson

Igår var det match igen! Tyvärr förlorade vi med 2-1 =/ inte rättvist den här gången heller. Vi hade ett riktigt bra spel men satte inte chanserna. Men men, fortsätter vi såhär så vinner vi nog snart, vi har ju faktiskt precis bara börjat. Det vänder nog, som för IFK...

...och appropå IFK så fikade jag med Therese och Amanda igår på Condeco innan matchen. Då berättar Amanda att hennes kompis Jossan (som jag träffat några gånger) har flyttat till Tyskland... för hon har gått och blivit tillsammans med Marcus Berg! Så nu lever hon lyxliv där nere... Vissa har det bra! :)

  
Marcus Berg



Efter matchen stötte vi dessutom på Gustav Svensson på Hedens parkering. Sen drog han därifrån i en skinande blank Lexus...


Gustav Svensson

Nu ska jag gå ner och ta hand om tvätten. Sånt som vi vanliga människor får ägna dagarna åt :)

Ps. Den 17 juli 2009 skrev Marcus Berg på för Hamburger SV. Övergångssumman offentliggjordes inte av FC Groningen och Hamburger SV, men i media nämndes belopp i närheten av 10 miljoner euro. Kontraktets längd är till och med sommaren 2014.

La Sombrita


Har ätit en mycket god middag (+efterrätt :) på La Sombrita med trevligt sällskap! (Malin,Malin,Jossan,Jerry,Martin,Andreas,Patrick)

Imorgon, efter skolan, ska jag träffa Amanda och Therese för en fika på sedvanliga Condeco och sen är det fotbollsmatch på Heden.
BK Knäskada möter Kollision minsann! Spänningen stiger...



later! /Emsan :)

as if

Yo yo yo.

trött efter språkhistoria och danska.

har släpat med mig träningsväskan i onödan idag eftersom jag ändå åkte hem emellan.

det är dumt att åka hem emellan.

nu vet jag inte hur jag ska orka ge mig iväg igen.

hur ska jag ta mig ur soffan? rent praktiskt? för huvudet säger till benen att låta bli...

18:17 går bussen. tills dess borde jag läsa danska noveller.

as if.

jag tar en kaka istället och ligger kvar.

jag har nästan två timmar på mig att bli pigg igen. hoppas.

det får nog bli en kaka till...

Snart skiner Poseidon

Ryser varje gång jag hör låten och kan inte sjunga med, för rösten håller inte, är alltid lika nära att börja gråta :)
Det här är kärlek!


IFK-Elfsborg 5-1

Idag hände det!!! Vi slog Elfsborg med 5-1 och nu måste väl allt vända? Vi spelade bra igen! Härligt!!!

it made my day...



Åååååå Robin Söder, å Robin Söder, han sänker djurgårn med sina mål (med sina mål!) och han är 10 år gammal, men det spelar ingen roll... He's back!

Imorgon är det skola som gäller. Sen fika med Marie och så till Kviberg för fotbollsträning. Monday it is...

En galen natt



Har sett Date night (sv. En galen natt) på bio med my boys ikväll. Ingen Oscarsfilm direkt, men stundtals riktigt rolig! Fick några riktigt goda skratt (som förlänger livet? man kan alltid hoppas!)

Hann inte äta något idag eftersom jag jobbade så efter bion blev det en kycklingsallad på Tintin. Lika gott som vanligt! =)


Tar helg!

Nu tar jag helg! Hoppar sista lektionen (som säkert är jättebra) eftersom den ligger på en fredageftermiddag när det är sol ute!

Nu drar jag hem till mor & far och lånar balkongen. Ska bara bränna en skiva först att ha i bilen. Har lyssnat på Rhiannas nya i i-poden nu några dagar och den är riktigt bra- tillräckligt bra för att få följa med till bilen =)

Chill out!


BK Knäskadas första match

Nu är premiären avklarad! Nervöst som 17, men vad roligt!! Efter en stäckning i låret i måndags så kändes det helt okej idag, men tyvärr höll det bara en halvlek. Ville verkligen inte gå av för det var hur kul som helst att spela (men otroligt jobbigt, vilken dålig kondis jag har!!) men det gjorde jätteont =(
Vi hade det mesta och bästa spelet och borde ha vunnit, men det kommer många fler matcher! =) Det var skönt ändå att vi spelade rätt bra och att det blev en jämn match. Nu är jag inte lika nervös för att möta de andra lagen.

BK Knäskada - Flax flax 1-1





Nu ska jag se Barcelona-Deportivo en stund innan det är dags för sängen. Imorn är det jobb 8-17 som gäller och sen kommer Jessica hit. Vi ska se Trelleborg-IFK Göteborg. Nu måste det väl ändå vända...?? Nervöst... igen


fotbollsträning

Första riktiga fotbollsträningen i går kväll... och jag var helt slut efteråt! Har ingen kondition what so ever.
Dessutom sträckte jag mig ordentligt i låret (men efter bandage, massage och määngder med tigerbalsam känns det mycket bättre idag).
Imorgon är första matchen. Nervöst! BK Knäskada-Flax flax. Undrar hur bra vi är? Undrar hur dåliga de andra är? Undrar hur f*n jag ska orka???

Har varit på ett medelpass ikväll med. Känner mig duktig! =)


Pollen everywhere

Pollen, pollen, pollen... har aldrig varit såhär allergisk innan... kom hem från jobbet nu är såå trött! Näsan rinner,. ögonen kliar och jag kan somna när som helst på dygnet.

Fattar inte hur jag ens ska orka ta mig till fotbollsträningen ikväll... och hur ska jag orka springa? Uuh. Extra roligt att jag måste åka in till stan först för att ta mig till Kviberg. Varför går det ingen buss från Partille??

Gick bra på jobbet i alla fall. Tror inte att jag tappade bort nåt barn... fast man vet ju aldrig säkert.

Nu ska jag ligga på soffan en timme innan det är dags att dra igen.

Vackra blommor...


Jerry fick rosor och tulpaner på födelsedagen. De står så fint på bordet nu! =)










IFK-Brommapojkarna


på plats innan matchstart

Vädret har varit helt underbart idag och jag hade skyhöga förväntningar inför matchen. Idag skulle det vända!

Det började med att jag insåg att jag glömt mitt årskort hemma när jag skulle gå in till Levande sittplats. Åka hem och hämta det? Eller gå ner till blåvittshoppen och fixa fram ett nytt för 200:-? Det blev ett nytt. Men vad arg jag var på mig själv!

Jag visste ju att Tobias Hysén skulle sitta på levande och trot eller ej, men han tog Andreas plats bara några rader längre ner så jag hade finfin utsikt under matchen. (såg hans keps hela tiden;) Matchen började och vi gjorde mål! Det kändes verkligen riktigt bra!

Men säg den lycka som varar. Slutresultat 1-1 och en riktig skräpmatch! Försvaret är katastrof och vi kan inte göra mål! Förra säsongen fanns känslan att vi inte kunde förlora på Gamla Ullevi, i år vet jag inte ens om hemmaplan är en fördel. Försvaret borde vara stärkt med Adam Johansson tillbaka men det är osäkert och veligt och Sebastian Eriksson är usel hittills i år. Tråkigt!!!

Nu möter vi Trelleborg borta på tors och Elfsborg hemma på söndag. Det bara bli bättre... eller? 

Thomas Olsson (från Åtvidaberg som lite otippat fixade 0-0 mot Häcken igår) beskriver det bra på hemsidan:

"Det känns som om vi inte vågar lita på att göra det vi bestämt. Nu är det bara att göra ett nytt försök i nästa match. Jag vet sedan tidigare att 90 lyckade minuter kan vända allt. Vi måste tro at det kan bli så mot Trelleborg på torsdag, menar mittfältaren Thomas Olsson".

www.ifkgoteborg.se

Nicklas Bärkroth spelade från start idag


vinopasta

Sååååå mätt efter en fin kväll på vinopasta med Jerry, Anti & Smirre :)

Åt tagliatelle med pesto och varm frukt med vit choklad och glass efter. Så gott, så gott, så gott. Så mätt. Fortfarande.

Idag var det inte jobbigt att jobba, kollade inte ens på klockan. That's the way aha aha I like it.

Imorgon är det IFK-Brommapojkarna och ryktet går att Tobias Hysén (som är skadad) ska sitta på samma sektion som vi. (oh yes!)
 

Sitter och laddar ner musik nu till mp3-spelaren. Har verkligen ingen fantasi alls! Så fort jag tar tag i det så kommer jag inte på en enda låt jag vill ha. Skulle verkligen behöva lite tips om bra musik...? Hade varit kul med lite nytt och inte bara det gamla vanliga...

"Men en sak e säker, alla behövs. Fans, Levande Sittplats, klacken, Young Fellows, Wisemen, Änglarna, BaraBen - alla ska hjälpa till! Och då menar jag hjälpa till, inte kasta saker, inte göra apljud och inte bua förrän matcherna är slut. Alla måste dra sitt strå till stacken på söndag. Supportrarna tjôtar ofta om att det är de som är föreningen - ja men: upp till bevis säger jag då! Vi gör vårat bästa på varje träning, varje dag för att detta ska bli bättre, gör ni det också på söndag. Så kan både vi i laget och ni på läktaren ställa oss framför spegeln efter 90 minuter mot BP på söndag och känna oss stolta. Då har vi gjort det vi kan, så får vi se hur långt det räcker. För på söndag står även jag på läktaren, troligtvis Levande Sittplats, och jag säger att det kommer räcka långt som fan. Men då kan vi inte ha 8 000 personer på läktarna - för då gör inte ni ert jobb, så som ni kräver att vi ska göra vårat."
-Tobias Hysén http://ifkgoteborg.blogspot.com/

Flanellskjorta?

Köpte en present till Jerry idag i stan. Kommer hem, ska slå in den och inser att det är ett hål i den. SUCK. Hinner inte byta den imorgon heller så det får vi göra efter att han har fått den =/

Har haft tenta idag. Det gick... hyfsat? Långt ifrån alla rätt men ett G ska det nog kunna bli hoppas jag. Svårare än jag trodde (kan bero på att jag bara läste igenom mina anteckningar och aldrig öppnade boken?)

Träning ikväll. Otroligt opepp. Ännu mer opepp på att städa. Måste städa nu. Ska ringa Furulund med och se om jag kan få till några jobbtimmar nästa vecka med. Hade varit bra.

Nej, nu ska jag dammsuga, damma, ta badrummet, diska och baka en kaka på... 2 timmar. Better get going!

Ps. Var inne på NK en sväng förut. Strosade runt och ville ha inspiration. Så kommer en expidit fram och undrar om jag letar efter nåt särskilt. Jag säger att jag behöver en present till min pojkvän. Hon undrar vad han gillar för kläder. Jag svarar jeans, t-shirt, huvtröja. Då försöker hon få mig att köpa en flanellskjorta!? Efter en diskussion på ca 10 min huruvida man ska köpa nåt man tror personen ifråga kommer att tycka om eller något man själv tycker hade varit snyggt på honom så säger hon såhär: -Ja, vi har ju fått in en ny huvtröja med som är rätt okej. (håller upp en vit tröja, utan huva, med ett stort L på framsidan) Den här tycker jag ändå ser rätt välklädd ut för att vara huvtröja eftersom den har ett L här fram.
Jag tackade för hjälpen, sa att jag skulle tänka på det och gick. När jag gick förbi utgången låg det en hel hög med snygga huvtröjor där. Men jag orkade bara inte säga till.

Hade det inte varit lättare att pracka på mig något som jag faktiskt letade efter???

Rockstar soap



Idag har jag:

  1. Tvättat all tvätt (määängder)
  2. Diskat (x2)
  3. Bakat en halv chokladkaka (behöver mer ingredienser)
  4. Renskrivit alla anteckningar från norskalektionerna på datorn och pluggat in dem (tror jag)
  5. Pratat med Marie
  6. Pratat med Malin
  7. kopplat sladdar mellan videon-datorn

Känner mig duktig... fast hade mycket hellre varit ute i det fina varma vädret som varit idag! ÅH VAD JAG VILL HA EN BALKONG!!!!

Nu ska jag läsa igenom norskan en sista gång inför tentan imorgon och sen är jag lätt värd en ansiktsmask, och hårinpackning (om jag har nån hemma?) :) (vilket påminner mig om hur gärna jag vill ha ett BADKAR med!!!) :)

Skulle behöva köpa en ny tvål till badrummet med. Har en från Lush nu. De luktar helt, helt underbart, men använder man dem inte med en gång så blir de helt torra och konstiga =(

Köpte trepack sist och så fort tar ju inte en tvål slut...

Det var:
Honey I washed the kids,                 rockstar soap                



            I should coco





men nu är det bara en torr bit av honey I washed the kids kvar...
(men det är kul att alla tvålar har namn..)


Alla har råd med en hushållerska...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hogre-lararlon-mot-langre-arbetstid_4530311.svd


What!? Näe, jag vill ha mitt sommarlov! Annars kunde jag ju lika gärna jobbat som något annat (med högre lön). Dessutom stämmer det ju inte, vi jobbar ju lika mycket som alla andra, bara att vi har 45 timmars arbetsvecka under terminerna och inte 40, för att sen ha längre semester. Vi jobbar ju in våra timmar! Och vad ska vi göra på jobbet när det inte finns några elever där? Och skulle eleverna få mindre timmar i skolan för att lärarnas tid inte räcker till under terminerna eller skulle planeringstiden försvinna? Varsågod att planera allt för resten av terminen under sommaren istället? Och vi får inte ha någon övertid... Ååh. Vilket dumt förslag!!

Dessutom är Anna Anka och Björn Ranelid på nyhetsmorgon- samtidigt! Vet inte vem som är dummast? Anna som säger att mannen bara ska behöva göra saker hemma om han vill och att alla hushåll i Sverige har råd med en hushållerska om de bara ser över sin ekonomi, eller Björn som inte kan förstå varför det finns en kamp mellan könen och tycker att allt redan är helt jämlikt i samhället?

SUCK.



Birthday

Har hittat sidan www.birthday.se där kan du se när alla dina vänner fyller år och vilka kändisar som fyller år samma dag osv. Praktiskt och kul! =) 

Jag fyller t.ex. år på samma dag som:

Demi Lovato
, Amerikansk skådespelerska
Isaac Hayes, Amerikansk kompositör
Klas Ingesson, Fotbollsspelare
Linus Tunström, Regissör

inga jättespännande personer direkt...


Drömmer mig bort... :)

Anledningen till att jag blev så sugen var förresten för att jag såg ett program om livräddarna på Bondi Beach... och för att jag läste en artikel i Metro om hur man kan simma med sjölejon och krama koalor...
Jag borde inte läsa sånt. Jag borde läsa Rekdal istället och koncentrera mig på tentaplugg. Men jag drömmer mig bara bort... Allt lockar! :)


10600:-

Sitter och kollar flyg till Australien nu. Är så sugen!! Kikade på den där nya sidan de gör reklam för www.resor.nu den verkar rätt bra. Hittade ett flyg med mellanlandning i Frankfurt och Abu Dhabi på dit vägen och Abu Dhabi och London på vägen hem. (vilket känns som en liten omväg egentligen?) för 10600:- Jerry vill mellanlanda i Hong Kong, men vi får nog gå på priset och flygtiden istället för häftiga ställen att mellanlanda på :)

Äsch, det är långt kvar. =)

Ikväll är det IFK-Djurgården på Gamla Ullevi! ROLIGT! Nu ska vi bara vinna med... men Djurgården, det klarar vi väl?! =)


Sockerdetox?

Jag har bara ätit hela påsken. Galet mycket god mat hos mormor, mamma och pappa och Jerrys föräldrar! Och nu lagade mitt hjärta flygande jakob. Så gott! Och allt godis! Skulle behöva detox efter påsken för att bli normal igen tror jag. Går på nån konstant sockerkick...

Idag var första träningen med korpen. Haha. Är så stel så det är inte sant. Kan knappt resa mig ur soffan. Ändå var vi bara 6 pers och körde knappast någon hårdträning. Vad har jag gett mig in på!!?!? :)

Imorgon är det IFK-Djurgården, då ska vi spöa skiten ur stockholmarna!! Jag är redan laddad =)

God natt!

Vårtecken!

Har varit hos mormor idag och hittade fina vårtecken! Äntligen!! =)





Nu ska det bli en riktig pensionärskväll med bingolotto och kafferep med Carro och Sebastian på besök. :)

April- din dumma sill

Blivit lurad idag??

Läste igenom Partille Tidning utan att tänka på att det var första april, men nu i efterhand, när jag tänker efter, så känns det som att artikeln om att man ska DNA-testa hundbajset på gatorna för att få fram vilken hund det är som bajsat och på så sätt bötfälla ägaren är lite väl otrolig!?? :)

Det är inte klokt egentligen vad man litar på tidningarna egentligen! Jag lär bli lurad fler gånger idag...

Aftonbladet har listat fler aprilskämt

Ha en bra dag! Hälsningar en naiv och blåögd Ems

(kollade på Partille Tidnings hemsida nu. Jag blev lurad :)

Artikeln:
http://www.partilletidning.se/nyhet_visa.asp?id=251&sidnamn=Nyheter

April April:
http://www.partilletidning.se/nyhet_visa.asp?id=252&sidnamn=Nyheter

RSS 2.0