I'm a Buzzador


 

Jag är en Buzzador, men har inte varit särkskilt aktiv hittills. Det tänkte jag ändra på! Jag har flera vänner som också är med och som tycker att det är toppen. Det går ut på att man får en massa provförpackningar av något som man ska pröva och dela med sig av till vänner och bekanta och berätta oom för alla man känner. Sen ska man fylla i formulär om vad man tyckte om prudukten och hur det gått att marknadsföra den bland vännerna. Ibland är det riktigt roliga produkter! Allt är gratis och du får ett mail med förslag på kampanjer du kan vara med i lite då och då.

Jag tycker att DU ska gå med! Klicka här och anmäl dig! 

Jag heter Calidore där, precis som vanligt. =)


Ont i fingret...


Såg nu att jag stavat lite lustigt på senaste rubriken. Det har faktiskt sin förklaring. I lördags kväll lyckades jag nämligen smälla igen bildörren på mitt eget pekfinger. Igår blev jag skickad till doktorn av en tant på apoteket och de borrade ett hål i nageln för att få ut blodet... för 300:-, rena rånet! Det tog inte ens en minut och en nyutbildad dryg syster tyckte att jag lika gärna kunde gjort det själv hemma. Dessutom vägrade hon att ge mig nåt mer än ett vanligt plåster. Hon borde valt ett annat yrke. Anna var mycket bättre! =) Doktorn sa att fingret kanske är brutet längst ut, men att de inte gör något åt sånt.

Idag stannade jag hemma från jobbet, men imorgon ska jag försöka vara back on track. Får väl se hur det går att skiva kött, bära lådor och knyta påsar. Tur att det är vänster!

Nåja, därför är det i alla fall något svårare att skriva. Är van vid att kunna använda pekfingrarna ganska flitigt på tangentbordet ;)


vackert?

Unaderbara MIDSOMMAR!

Min härliga midsommar i bilder...


tjejerna vann i kubb, skåklart!


modiga badare... (inte jag)


bästa midsommarfirarna


dans runt stången!


vilket väder!


solnedgång...


coola Anna


sötaste Wincent


Anna vann minigolfen. Tjejerna är bäst!

MIDSOMMAR



MIDSOMMAR

underbara vänner
färskpotatis
hav
jordgubbar
dans
nubbe
spel
minigolf
lysekilsbaguetter
glass
sol
tält
cruising
 
BÄSTA HELGEN PÅ ÅRET

Miami Beach


Ser på My super sweet sixteen summer marathon fortfarande. Borde kanske börja packa istället...

Nu är det Timbalands son som ska ha sin fest på Miami Beach. Jäääklar vad pengar han har!! Han har ett lejon, en tiger och en panter med på festen. Stackars djur! Det borde vara förbjudet! =(

Han delar ut klockor som inbjudningar, köper tre olika uppsättningar Gucci-kläder och Lil Wayne, Flo Ridah & Missy Elliot spelar på festen... Efter festen fick han en handmålad LAMBOURGHINI. Men vilken charmig kille! Han har inte en sextonårings självförtroende direkt. Mer typ James Bond-charmig. Ingen fjortis där inte.

Nog för att jag visste att det fanns rika männskor när vi var där, men de man träffade var ju oftast lite äldre människor som inte gick runt och skröt och skrävlade med det. Det var vanliga människor som råkade ha gott om pengar. Det här programmet är så otroligt överdrivet. De ska bara bräcka varandra med hur mycket pengar de kan lägga på en fest. Töntigt! Skänk mer till välgörenhet istället!


Miami Beach


Ute med båten för att titta på fina hus...






Helt okej hus?


Naaajs



My super sweet 16


Tittar på My super sweet sixteen summer marathon. Haha.

En tjej som heter Diamond fick precis diamanter för 45000 dollar av sin mamma för att ha på sin fest + en splitt ny motorcykel av pappsen. "Inbjudningskorten" är halsband som alla gäster måste ha på sig. MEN hon får inte dansa tryckare på sin fest och hon får inte gå dit med en kille (trots att pappan tänker vara där och se på). Hon måste dansa minst en meter ifrån alla killar och hon får inte ha en urringad klänning.

Hur kan man tycka att det är farligare att dansa tryckare än att köra motorcykel när man är 16??
Jag är glad att jag bor i Sverige...

Minigolf på blodigt allvar...


I år är det fjärde året som vi firar midsommar i Lysekil hos Magnus föräldrar. Bättre sätt att fira midsommar kan jag inte tänka mig. Det är alltid jätteroligt! Dagen efter åker man alltid in till Lysekils centrum och kollar på raggarbilar, spelar minigolf och äter baguetter. I år är det tjejerna som ska vinna minigolfen! Jag är redan laddad :)


Vi borde aldrig ha släppt ifrån oss segern förra året!


Anna, nu tar vi hem det här!! =)


Pannkakor!





Jerry lirar fotboll och jag ska kolla Australien-Serbien tänkte jag.
Men först jag ska steka pannkakor! Gjorde smeten förut idag,
när jag hade mer krafter, men det ska nog gå bra.

Ni har nog märkt att jag legat på soffan hela dagen typ.
Har inte mycket vettigare för mig än att blogga då haha.
Fast jag har faktiskt städat med!

Äntligen kom en viss avi på posten så Jerry kan få sin födelsedagspresent.
Bara 2½ månad försenad...

Folktro


Om första fjärilen du ser är en citronfjäril så blir sommaren solig och fin. Om du däremot ser en sorgmantel så kommer någon som står dig nära dö under sommaren.

Adventstö ger bonden brö.

Det blir extra kallt när vintern är här. Om rönnen har ovanligt riktligt med bär.

Årets första rop från göken spår hur resten av året kommer att bli: Norrgök är sorgegök, Östergök är tröstergök, Södergök är dödergök och Västergök är bästergök.

Den första gången på våren du ser en ärla så betyder det tur om du ser den bakifrån. Om du däremot först ser det svarta bröstet innebär sorg och död.

Om ärlan flyger lågt så blir det regn om den flyger högt så blir det fint väder.

Om rävar tjuter eller skäller så spår de lik, särskilt om det sker på eller invid kyrkogården.

Igelkottens taggar är effektiva mot tandvärk. Men petar sig bara lite grann med en sådan tagg i den värkande tanden, och hux flux försvinner all smärta.

Dödar du en spindel så kommer det att regna.

Ser du en lokatt på natten blir du rik, men den kan vara farlig om månen är ny.

Om du är gravid och ser en hare så kommer barnet att bli harmynt.


Det finns mängder med skrock och historier om vad djur kan göra. Det mesta har väl glömts bort, men en del lever kvar. Att man inte ska döda spindlar, att svalan ska flyga högt om vi vill ha fint väder och att det blir kall vinter om rönnen har mycket bär har jag alltid fått höra. Nu har jag dödat många spindlar utan att det börjat regna, men svalorna och rönnen litar jag på! Lustigt att sånt lever kvar... =)




The ugly duckling?





Nej, ingen ful ankunge direkt...




"Svansjön"


Bilder från i fredags. De äter ur handen, men börjar fräsa om man inte är snabb nog eller om maten tar slut :) Såg grannens katt som låg och smög på dem senare, men svanen reste sig upp och bredde ut vingarna och katten gick skamset baklänges därifrån.






youghurt ÖVERALLT





Har längtat hela veckan efter att få åka hem till mor & far och softa på balkongen och äta mammas mat...
MEN så blev jag förkyld =( Får spendera dagen på soffan istället och försöka bli frisk till midsommar. Ska verkligen försöka ta det lugnt idag med film, böcker och massa vatten och juice. Har nog inte lyckats med det på flera år, men ändå. Jag hittar alltid nåt jag orkar göra annars. Städa, baka osv. Men jag måste verkligen bli frisk till midsommar! Imorgon kväll åker vi till Lysekil och ska sova i tält, vilket inte är jättebra om jag mår såhär... Så jäkla kass timing!




Hade hoppats på att kunna köra en tvätt hemma med ju. Särskilt efter igår... När jag kom hem i från jobbet så tog jag en skål med youghurt och smakprover jag fått på stan på Wasas nya müsli (jättegod med äppelbitar i!). Hällde allt i en skål, satte mig i soffan och skulle dra en filt över mig. Då vänder jag på skålen! Rakt ned i knät. Snacka om att inte kunna koordinera... =( Så det var youghurt och müsli över mysbyxorna (helt nya), tröjan (nytvättad) filten, kuddarna i soffan, soffan samt ryamattan. KUL.

Nu är det Back to Aidensfield på tv. Det får man se när man är sjuk... :)

36.4 -feber?

På blogg.se's förstasida står det om nån som tipsar om att man kan designa egna converse på converse.se. BAH! Det tipsade jag om för typ ett halvår sedan, men det var det ingen som ville ha på förstasidan va.

Det gick rätt bra att jobba idag ändå, i alla fall med alvedon. Satt på en uteservering med några föredettaklasskompisar och väntade på att en buss skulle ta mig hem med. Najs med sällskap och catch up.

Nu har jag duschat och ligger på soffan och fryser och väntar på att alvedonen ska få ordning på mig igen. Undertiden förundras jag över att termometern visar 36.4. Det är ju verkligen inte feber! Men varför känns det så då?? Jag litar inte på den där term-tomten. Enligt den har jag aldrig haft äver 36.5 oavsett hur jag mår. Jag borde kanske ta tempen när jag mår bra en gång. Undrar vad jag har då? 35? Förresten borde det vara lag på att föräldrar svarar i telefon när barnen vill ringa hem och beklaga sig... :)


Odell luras


Har inte alls sovit bra i natt =( När jag inte somnat vid halv tre så gick jag upp och tog två alvedon i förhoppning om att det var feber som gjorde att jag mådde så konstigt. Jag somnade en stund senare men mår fortfarande inte bra. Det är nog en värre förkyldning än jag trodde =/

Ska in och jobba snart, börjar 11... Pratade med chefen i Frölunda nu och har fått mer jobb nästa vecka, så nu jobbar jag varje dag nästa vecka och veckan därpå. Bra med jobb, men det är dumt när det blir så ihopklumpat. =/

Kollar en intervju med Odell nu på tv, hon som lurade psykiatrin för ett konstverk. Tycker på något sätt att hon gjort något bra. Att någon som inte är sjuk kan få en riktig insikt i hur psykvården faktiskt ser ut. Samtidigt tycker jag verkligen inte att det är konst. Hade hellre sett att en journalist hade gjort det och sen, framförallt, fått se att det fick konsekvenser som ledde till förbättringar.

Lotta på Liseberg var i alla fall riktigt somrigt och roligt igår. Bara sommarlåtar, MÄNGDER med folk och vackert väder. Perfekt! =)


Adidas

Nu ska jag springa till bussen för att gå på Lotta på Liseberg! Nya Adidasjackan invigs som ni ser med matchande örhängen t.o.m. Det ni! :)

Jag har dessutom hunnit trilla och steka en 50 köttbullar med idag. Haha




Aprilväder


Kanske inte jättebra att sola när man har ont i halsen, egentligen, men jag kan bara inte låta bli! Har legat på en filt utanför grannens altandörr och läst Aprilväder av Viveca Lärn (snart är slut, tråkigt nog). Tur att grannen inte verkar ha semester än. Måste köpa en ny bikiniöverdel. Insåg idag att den flyttar sig lite väl mycket när man rör sig. Hade kunnat bli pinsamt om någon granne gått förbi...! :) Men jag tycker det är så svårt att köpa bikini! Framförallt för att man ser så hemsk ut i omklädningsrummen i affärerna. Tråkigt!

Slökollar på Portugal-Nord Korea nu. Portugal spelar BRA! Är mäkta imponerad. 4-0 står det nu och ronaldo hade just ett skott i ribban så att hela målburen darrade. =)

Lotta på Liseberg


Jag och Malin funderar på att gå på Lotta på Liseberg ikväll. Charotte Perelli, Alexander Rybak, Markoolio och Lisa Nilsson gästar och det är nog mycket folk på premiären. Ska bli riktigt roligt, särskilt med så fint väder!

Frågan är hur tidigt man måste vara där för att få en plats? Annars får vi väl gå runt och titta på folk. Det är roligt det med. Musiken hörs ju även om man inte ser :-) Så kika på TV4 ikväll kl 20 så kanske ni får se oss haha.




21 JUNI - SOMMARDÄNGOR

  Charlotte Perrelli

  Alexander Rybak

  Markoolio

  Lisa Nilsson


ICA:s Midsommarreklam



Polarknäcke, ost och smör + godmorgon juice till frukost är jättegott, men svårt att äta med ont i halsen =(

 

Såg precis ICA:s nya reklam om midsommarregn. Jätterolig!

Kikade lite på youtube och insåg att ICA:s reklam har hängt med väldigt många år! Såhär såg midsommarreklamen ut för 2 år sedan. :-)




Bäst väder

Bevis på att Jonsered är bästa stället:

 

I morgen
22.06.2010

Delvis skyet
18° Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest

Delvis skyet. Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
23.06.2010

Lettskyet
18° Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest

Lettskyet. Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
24.06.2010

Klarvær
21° Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
25.06.2010

Klarvær
19° Lett bris, 5 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 5 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
26.06.2010

Klarvær
24° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
27.06.2010

Klarvær
24° Svak vind, 2 m/s fra vest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Mandag
28.06.2010

Klarvær
24° Svak vind, 3 m/s fra sørvest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
29.06.2010

Lettskyet
27° Lett bris, 5 m/s fra sørvest

Lettskyet. Lett bris, 5 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
30.06.2010

Lettskyet
19° Laber bris, 7 m/s fra vest

Lettskyet. Laber bris, 7 m/s fra vest. 0,2 mm nedbør i døgnet.



Göteborg:

I morgen
22.06.2010

Delvis skyet
18° Svak vind, 3 m/s fra sørvest

Delvis skyet. Svak vind, 3 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
23.06.2010

Lettskyet
18° Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest

Lettskyet. Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
24.06.2010

Klarvær
19° Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
25.06.2010

Klarvær
18° Lett bris, 5 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 5 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
26.06.2010

Klarvær
23° Svak vind, 3 m/s fra nordvest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
27.06.2010

Klarvær
22° Svak vind, 3 m/s fra vest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Mandag
28.06.2010

Klarvær
22° Svak vind, 3 m/s fra sørvest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
29.06.2010

Regnbyger
25° Laber bris, 6 m/s fra sør-sørvest

Regnbyger. Laber bris, 6 m/s fra sør-sørvest. 0,3 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
30.06.2010

Lettskyet
18° Laber bris, 7 m/s fra vest

Lettskyet. Laber bris, 7 m/s fra vest. 0,2 mm nedbør i døgnet.



Vi har helt enkelt lite bättre väder här :-)

Sol på midsommar!


Är du intresserad av sommarsolståndet? (det är ganska intressant!) så kan du läsa massa bra om det här (på norska) hittade den när jag gick in på yr.no för att kolla veckans väder.

och vet ni?

Strålande sol över hela midsommarhelgen!!!!


Fredag 25. juni

 

 VarselNedbørTemp.Vind
 neste 6 timerpå klokkeslettet
kl 2 Delvis skyet 0 mm 14° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra sørvest 3 m/s
kl 8 Klarvær 0 mm 14° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra øst 4 m/s
kl 14 Klarvær 0 mm 16° Lett bris Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest 5 m/s
kl 20 Klarvær 0 mm 15° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest 4 m/s

Lørdag 26. juni

 

 VarselNedbørTemp.Vind
 neste 6 timerpå klokkeslettet
kl 2 Klarvær 0 mm 13° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra sør 3 m/s
kl 8 Klarvær 0 mm 14° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra øst-sørøst 3 m/s
kl 14 Klarvær 0 mm 17° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra vest 4 m/s
kl 20 Klarvær 0 mm 16° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra sørvest 3 m/s

Søndag 27. juni

 

 VarselNedbørTemp.Vind
 neste 6 timerpå klokkeslettet
kl 2 Klarvær 0 mm 14° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra nord-nordøst 3 m/s
kl 8 Klarvær 0 mm 15° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra øst 3 m/s
kl 14 Klarvær 0 mm 18° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra sørvest 4 m/s
kl 20 Klarvær 0 mm 17° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest 3 m/s

Fast jag hade hoppats på lite varmare väder. I Lerum ska det t.ex. vara ca 5c varmare än i Lysekil... men det blir säkert varmt och gott i solen ändå :-)


Sommarsolstånd

Ååååååhhhhhhhhh!!!!

Vaknade med ont i halsen idag och känner mig förkyld =(

Det bara måste gå över till midsommar! Jag har inte alls lust att vara förkyld i ett tält i Lysekil. Det är ju bästa helgen på hela året! Så dålig timing får inte min kropp ha helt enkelt.

Annars har jag smått panik över att det är sommarsolståndet idag. Idag är alltså dagen som längst och natten som kortast. Redan imorgon så vänder det och vi går mot höst igen. Det känns ju inte som att sommaren har hunnit börja än! Jag har inte ens hunnit vara ute en natt och se soluppgången. Det är veckor kvar till den riktiga semestern (även om jag varit ledig mycket nu ändå) och allt roligt som man ska göra på sommaren har inte ens planerats. Midsommar är på något sätt startskottet för sommaren tycker jag. Innan dess är det mer som en varm vår. Det finns mängder med roliga saker jag vill hinna med i sommar. Att den redan är på väg åt andra hållet känns faktiskt riktigt jobbigt... bäst att inte tänka på det!


Så här ska man sova på sommaren- UTE! (Roskilde 05)


och så här glad ska man vara när man inte sovit alls =) det är ju ändå semester! (eller borde vara- för alla- hela sommaren tycker jag!)

Uh, jag längtar efter att få åka på festival igen...


Här visar Bear vad det där ståndet mitt i sommaren egentligen handlar om :)

Dagen i bilder








+ en väldans massa gräs som blev klippt! och fika x3 =)

Nu: fotboll och riskakor...


Torkad tvätt...


Tvätten luktar förresten jättegott efter att ha hängt ute igår... tyvärr glömde jag att ta in allt innan daggen kom så jag jag plockade in den vid midnatt var den lika våt som nytvättad igen. Det var bara att hänga upp den inne igen... suck!


REA


Ojojoj vad jag fastnade på Allum igår. Farligt roligt med rea! =)

Köpte verkligen mer än jag tänkte mig...

Chinos 150:-
Jeansleggings 150:-
Huvtröja 150:-
Klänning 129:-
T-shirt 49:-
2 st BH 125:-
Örhängen 39:-

Mycket kläder för inte så mycket pengar :-)

Idag har vi hjälpt Anti och Malin att flytta och sen blev det grillning hos Antis syster. Nu är fotboll och bröllop (snart) slut för dagen. Imorgon är det gräsklippning hos mormor som gäller.

Soltorkad tvätt



Nu drar den här donnan till Allum för att fynda på rean =)

Sen tar jag med tvätten hem till Lerum och ställer ut torkvindan. Finns inget som luktar så gott som tvätt som torkat i solen! Lovely!

VM-tipset

Nu har jag spelat på VM-stryktipset. Lämnade in en tidigare i veckan med, men det går inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det är inte slutspelat än men jag  har redan tre fel så där lär det inte bli några pengar. Hoppas att det går bättre med den här, nu har man ju fått kolla in alla lagen i alla fall =) Ikväll vill jag se England-matchen. Innan dess hoppas jag på fint väder så jag kan bli ännu en nyans rödare :)

Men först- Allum och en sväng till rean på Stadium framförallt (sen blir det säkert fler affärer på vägen). Jerry ska ut och festa ikväll så jag hänger nog i Lerum om inga andra förslag kommer fram under dagen. =)


Sen har jag satt en slant på att Tyskland vinner rubbet. Vem tror du vinner VM?


Såhär har jag tippat veckans matcher:

Matcher Rätt rad  Mitt system  
1. Chile - Schweiz        1 X      
2. Spanien - Honduras        1        
3. Frankrike - Sydafrika        1 X 2    
4. Mexiko - Uruguay          X      
5. Grekland - Argentina Dubbelv            2    
6. Nigeria - Sydkorea        1   2    
7. Slovenien - England            2    
8. Ghana - Tyskland            2    
9. Danmark - Japan        1        
10. Kamerun - Holland            2    
11. Slovakien - Italien        1   2    
12. Nordkorea - Elfenben.            2    
13. Portugal - Brasilien            2  

Sommar och solvarma dar...


Det blev en kort men mysig stund vid havet. Efter sisådär en timme blev den nämligen helt igenmulet och svinkallt så vi begav oss in till stan igen. Nu när jag är hemma i Jonsered igen inser jag att här har nog solen lyst hela dagen. Det är inte ett moln på himlen! Men det är klart, solen skiner alltid i vackra Jonsered :)




Bra Stadium-rea!


Smet in en sväng på Stadium förut, deras rea har börjat och den är riktigt bra!! Roligt! (Bl.a. har de en massa Peak performance-tröjor för 500:- och uppåt)

Hittade mängder som jag ville ha! Tänkte köpa två tröjor, men när jag kom till kassan så gick inte köpet igenom så jag fick nöja mig med en. Funderar på att gå tillbaka till Allum imorn och kolla om de har kvar den andra tröjan.

Hittade en jacka med som var snygg: RACE MARINE W LIBACKEN WIND JKT S10
Jackor/RACE MARINE W LIBACKEN WIND JKT S10 från stadium.se
 och som jag funderar på. Den tål lite mer vind och vatten och kan vara bra till midsommar!? 299:- är ju superbilligt! Frågan är om den finns kvar imorgon? Annars kan man köpa den via hemsidan.


Det blev i alla fall en sånhär jag fick med mig hem:  

349:- =Supernöjd! =)

Till havs


Jag drar till havet med Malin och Fiona idag =)


Solbränna...





Hmm det sys inte så väl i webcamen, men jag lovar att jag fått färg idag! Är kanske lite mer röd än brun men förhoppningsvis har det lagt sig tills imorgon för då är det en tripp till havet på schemat =) Ska försöka sola ryggen imorgon istället. Tycker det är så tråkigt att ligga på mage så det slutar alltid med att jag är brun eller bränd fram och helt vit bak :) Dessutom är det roligare att vara brun i ansiktet, det är ju det jag ser i spegeln och det som är med på kort. Ryggen ser jag inte ändå så den glöms oftast bort... :) Imorgon får det bli ryggen i alla fall, solar jag ansiktet mer kommer jag nog flå igen. Har redan hunnit med det en gång i år :)

Mamma blev också brun idag, fast hon fick riktigt roliga linjer efter linnet :)

Ikväll blev det en glass på Triumfglass. Vilka kulor man får! Jag tog en kula, men fick hela bägaren full (jag såg att hon la i två stora) för 20:-! Farligt billigt och gott... :)

Sommarporträtt

Inte för att jag tror att jag har en chans, men läste om en fototävling på den här bloggen där man ska ha ett sommarporträtt. Vinsten är en reflexskärm. Vilket verkligen hade varit kul! Har har ju inte några tillbehör till kameran än (det är ju så jäkla dyrt!) Nåja, tog det här kortet igår och tyckte det var rätt okej ändå? =)




Det blir en dag i solen



Det blev 5-0 till oss igår! Inte så illa pinkat va =)

Idag ska pappa operera knät i Alingsås så jag drar hem till mamma och solar undertiden så åker vi upp och hämtar honom sen (och hinner gå lite i affärer med om jag har tur) :)

Letade igenom stan efter en tröja igår men det gick inte så bra. Hittade en möjlig kandidat på MQ, men den är mörkblå så det tåls att tänkas på. Hade det varit något mer vitt på den hade den varit köpt nu, men även om marinblått är somrigt så känns den så mörk... Jag såg den beiga, Jill, assnygg, men jag passar verkligen inte i beige tyvärr =/

Anyways, nu ska jag dra på mig lite kläder och springa ner till tåget (och ut i solen!) Ciao bella!



Jag vill ha ett macroobjektiv eller ett closeup filter. Vem vill ge mig?? =)


Sweet sweet day

Bilder från en underbar dag i staden Göteborg:














Nu dags att dra in till stan igen och spela vårsäsongens sista match med BK Knäskada. Fancluben/hejarklacken med malin, david, fiona, magnus och emma är redan på plats (de tog fel på tiden) så det är nog bäst att spela bra idag :)





2 till stan



Nu ska de här två busarna ta bussen in till stan





Sol = stan

Vackert väder! Tjoho!! =)

Det blir en dag på stan idag med goda vänner. Luch med Elin, lite affärer och mys med Malin och Fiona <3

Ikväll är det sista matchen för säsongen. 3 fina poäng ska hem till Knäskada! =)

Men först... frukost!

(igår kom J och Chris hem med massa god mat och glass med jordgubbar efteråt. mums! Det var en bra kväll =)


Tröj tips?



Jag är ute efter en snygg stickad lite tjockare tröja (gärna vit, blå-vit eller grå) att ha på midsommar om det blir kallt (vilket det brukar bli). Det är så svårt att klä sig snyggt och varmt! Men jag vet inte var jag ska leta... Tips?



typ... fast kanske långa ärmar?


Finbesök

Idag blev jag upphämtad av Ydre, Malin och Fiona efter jobbet. Lyx! :-)

Sen hängde de med hem och det blev Fionas första besök här hemma. Hon verkade trivas!





En helg på Tjörn



Hej mina vänner!

Nu har det varit fullt upp ett tag och jag har inte ens hunnit kolla mailen på flera dagar (aah!).


Igår efter jobbet åkte vi till Tjörn för att hälsa på Chris. Helt underbart! Maten var super, ön jättevacker och jag och Kajsa skrattade större delen av kvällen :)

Det var räkor, hamburgare och jordgubbstårta. Det var statyer, hönor och domino. Allt som behövs för en härlig kväll! Gäststugan som vi sov i var supersöt och helst av allt skulle jag vilja bo i en kopia av huset. Pärlspont, blombuketter, braskamin och verandakänsla gjorde mig lyrisk =)

På morgonen var det ägg från egna hönor, honung från egna bin och en gyllengul ugnspannkaka till frukost. Vi tog en tur till Härön och vilka möter vi på kajen om inte Adde och Lena! Världen är bra liten. Efter en lång vandring på ön med fika i mitten, kossor på vägen och ängsull i mängder och sen middag hos mamma på vägen hem så ligger jag nu utslagen i soffan... Imorgon är det jobb på en förskola som gäller.


i den här söta gäststugan sov vi


statyer på gravfältet


får får får? nej får får inte får, får får lamm.


kossor på Härön


färjan över tar 2 minuter och kostar 38:-/pers. västtrafik, vem annars?


SOMMAR!


Biokväll



Jag mår illa! Usch! Nu när jag ska iväg på bio... =( Hoppas verkligen att det hinner gå över på bussen in! Ska bli kul att se Sex and the city 2 och Magnus är trevligt sällskap!

Imorgon ska jag jobba i kalkonen i Frölunda! tjoho! Jag som verkligen behöver jobb just nu. =)

Nu har jag bråttom igen. Håhåjaja! Typiskt att det ska regna då. Tack och lov för paraply!



Urladdad...

Har vaknat massa gånger i natt av att mobilen vibrerat men att jag inte fattat varför. Tills imorse när jag flög upp ur sängen med panik. Batteriet hade dött. Som tur var hade jag ingen tid att passa och det verkar inte som att någon ringt mig heller. Hade varit väldigt snöpligt om jag missat ett jobb bara för att jag glömt ladda telefonen...

Nu drar jag in till stan för att träffa Malin och Fiona, sen ett möte i Saluhallen och sen en sväng till Lerum. Får nog bli ett friskispass ikväll i alla fall, jag går på vilket pass det än är helt enkelt =)

Walk over

Det blir ingen match ikväll! Det andra laget lämnar walk over. Tråkigt!!! Hade sett fram emot att lira lite, särskilt som det inte blev någon träning igår. Nu verkar det inte som att jag kommer iväg på nån träning alls den här veckan eftersom det inte är nåt roligt friskispass imorn och jag ska på bio på torsdag. Kvällens har redan startat. DUMT! =/

Om jag inte kan lura med Jerry att spela badminton imorgon... men det känns som om jag har oddsen emot mig.

Åh, dessutom hade jag inte behövt slänga i mig mat när jag kom hem. Jag hade kunnat vänta lite och käkat något godare än keso och makrill i tomatsås... jag hade kunnat göra pannkakor... (mums) Typiskt!


Mormors pannkakor är världens bästa. Tyvärr är det ett gammalt kort. Hade gjort mycket för att äta dem ikväll med! :)


Regndans på Magnoliatorget


Jag erkänner! Regnet är mitt fel! Inte för att jag dansat någon regndans eller så, men det regnar nästan alltid när vi ska spela match (21:15 Heden). Trist!

Jag fick jobb idag på fritids. Skönt! Har haft lite ångest över att jag inte har tillräckligt med jobb och dessutom inget studiebidrag. Men det löser sig alltid. Sen är det gött att ha något att göra på dagarna med. Igår var jag hemma hela dagen och höll på att få nippran!! Jag tycker verkligen inte om att vara ensam hemma en hel dag, jag måste ha sällskap! Jag måste ha saker att göra.



Jag håller på med min bok Magnoliatorget fortfarande. Det är egentligen tre böcker i en och jag har läst 570 sidor nu vilket är lite mer än hälften. Den är fortfarande lika svår att lägga ifrån sig och jag kommer på mig själv med att gå och tänka på personerna i boken som om de var levande. Det är få böcker som är så fångande och jag läser överallt (jag släpar med min tegelsten på bussen till jobbet, träningen, you name it). det kommer bli tomt när den är slut...





Läste en recension av boken på en bokblogg och citerar slutet som prickar riktigt rätt: "Magnoliatorget är inte vad man kallar finlitteratur, men ibland behöver jag den här typen av böcker också och har faktiskt längtat så efter att få läsa vidare om allas öden att jag bar den med mig precis överallt under två veckor. Det är ett ganska gott betyg." (Läs hela recensionen på The Bookpond)

 


Vad är sommar?


För mig är sommar...

färskpotatis med smör
jordgubbar med glass
svenska
tomater

och vet ni? precis det blev det till middag idag :) för första gången i år!

rabarberpaj är sommar med... men det åt jag för flera veckor sedan =)

Fick premiäranvänt mina potatisskrubbhandskar med! De var bra, fast man blev trött i händerna... 

Vad är det godaste på sommaren tycker du?

 
mina handskar

Äckliga lådor

Verkar inte bli någon fotbollsträning ikväll. Vi är bara fyra som kan och då är det inte värt det. Särskilt inte med tanke på att det fortfarande ösregnar. Tråkigt!! Ringde Jerry och tänkte att han kunde spela badminton med mig ikväll istället men han hade inte tid =(

Nu har jag i alla fall rensat i mina smink och smyckelådor. Vad mycket hår det är överallt! Jag måste verkligen städa lådorna oftare. Äckligt! =S


I wanna be a billionaire

so fuckin bad...

Lyssnar igenom topplistan på Spotify under tiden jag städar och hittade den här:




Kan bara hålla med! :)

just another rainy monday afternoon

I'm waistin my time I got nothing to do, I'm hangin around I'm waitin for you and nothing ever happends... and I wonder...

Pisstråkigt att det regnar hela första dagen på sommarlovet!

Jag kan inte ens tvätta fönstrena ju... Och inte är det lockande att träna fotboll ikväll i regnet heller. =(

Sex and the city 2

Jag tyckte jag behövde något att se fram emot i veckan, så nu har jag köpt biobiljetter till mig och Magnus! Vi två ska gå och se Sex and the city 2! Vi såg ettan ihop och det var riktigt trevligt så då kör vi på tvåan med. Roligt att gå på bio med någon annan än Jerry eller tjejkompisar för en gångs skull =) Det blir som en dejt fast helt ofarlig och utan att någon blir sur. Perfekt!


Sommarlovstips?

LEDIG! SOMMARLOV! men vad segt....

Det är helt otroligt vad jag längtat efter sommarlov i år! Det är underbart att få en paus från skolan och jobb och allt som kom samtidigt ett tag. MEN! Jag var så säker på att jag skulle bli väckt imorse av att de ringde och ville att jag skulla vicka. Men ingen ringde...

Så nu sitter jag här. Det regnar ute, alla mina vänner jobbar och jag har inget att göra. Har läst en jättebra bok hela morgonen om kärlek under II världskriget, Magnoliatorget, men det kan jag väl inte göra hela dagen??

Efter att ha varit i farten en hel termin så är det plötsligt svårt att koppla av. När jag var yngre kunde jag spendera en hel vecka på sommarlovet med att bara läsa böcker... varför är det så svårt nu?

Tips om vad man kan göra?




Jag plockade syrener igår och ställde på bordet, så nu luktar det gott i lägenheten i alla fall =)

Green day!

Green day var superduper bra!

Tyvärr så var det en liten snorunge som påstod att man inte fick ha med sig systemkameror in på Ullevi. Enligt de på effektförvaringen där jag fick lämna min kamera så fick man inte ha med sig nån kamera alls in eftersom det räknas som ett hårt föremål som du kan kasta i huvudet på någon. Seriöst!!! Men det visste inte vakterna så de släppte in alla små kameror. Om du ska kasta nån kamera så väljer du väl ändå en mindre och billigare? Och vem kastar en kamera!?? När vi väl kom in såg jag dessutom många andra som satt med systemkameror. Usch vad arg jag var!!! Därför finns det bara kort från mobilen =/

Till konserten då: Ååååå så bra! Mycket mer än bara en spelning. Massor med spex och publik som fick komma upp på scen och sjunga och göra stage dives =)

När de hade gått ut första gången så sa jag och Carro att det kan inte vara slut än, för de har inte spelat American Idiot, Jesus of Suburbia, When september ends och Time of your life. Tror ni inte att de kommer in och kör sprecis de låtarna (+ en till) och i samma ordning! Woho vad vi är bra :)


Mat på Lilla London först och lite problem med ketchupen :)




I väntan på bra musik!




Sol och Green day

YO YO YO alla ni ute i cyberspace.

Var hemma hos mor&far igår och solade (efter att ha haft en väldigt välplanerad svenskalektion för 4 mycket intresserade elever) Fastnade lite länge i solen tydligen och är lagom röd och go idag :)

Hann med en visit hos frissan med, så nu är alla slitna toppar long gone och jag är betydligt blondare :)

Hälsade på familjen Green en snabbis med och gratulerade stora Victor på studenten.

 Sen bar det iväg till Härlanda tjärn för grillning med Jerry och Chris (fast först var jag ju bara tvungen att smaka på all god mat på studentfesten. Maria kan laga mat hon! Yummy! Fast jag längtar till grillningar där i sommar med, så Janne kan få visa vad den nya kolgrillen kan :)

Efter grillningen kollade vi på Sherlock Holmes här och käkade Ben&Jerrys (fast jag somnade efter halva). Inatt har jag mått illa (jag SKA inte äta glass, men det är ju såå gott!) Får väl skylla mig själv antar jag.

Nu har Jerry dragit iväg på nån biltävling och jag funderar på att åka hem till mor&far och käka frukost och sola lite till (bara ryggen!) innan det är dags att göra sig i ordning för GREEN DAY!

Jäklar vad kul vi ska ha ikväll!





Coolstuff.se

Slösurfar lite och gick in och läste alla bloggar som jag gör varje dag och hittade ett väldigt trevligt inlägg på Lenas. Hon skriver nämligen om att bloggen Gratistokig  tipsar om att man kan få ett paket med massa roliga saker från Coolstuff.se om man länkar till deras sida på sin blogg.

Kikade runt lite på deras hemsida och de har verkligen massa roliga presenter (en present kan vara till sig själv med, eller hur:)

Hittade bland annat bästa snapsglasen till midsommar som lätt får följa med till Lysekil i år =)

Funderar på den här till Jerry med så han kan få vara stolt över perfekt grillade korvar :)


SOMMARLOV

Opponeringen gick bra imorse och... Nu har jag SOMMARLOV!!!

Det finns nog ingen skönare känsla... Fast jag måste säga att jag saknar att ha skolavslutning. Helst av allt hade jag velat ha som på låg och mellanstadiet med Den blomstertid nu kommer, fina klänningar och skrubbsår på knäna (och sen hem till Malin för att äta jordgubbstårta) men jag kan förstå (om än inte riktigt acceptera) att den tiden är förbi.

Det hade i alla fall varit trevligt med någon slags avslutning. En picknick med klassen och ett "glad sommar" så hade det känts mer på riktigt.

Nåja, jag är nöjd ändå. För jag har SOMMARLOV!!! :D

Och imorgon har jag beställt tid för klippning och slingning för att bli riktigt sommarfin!


Sötaste valpen i stan


Idag har jag myst med världen sötaste Fiona. En busig liten rackare med vassa tänder, men den mjukaste päls du kan tänka dig :) Vi ska bli bästa vänner!









Är ashungrig och har mölat i mig en massa riskakor i brist på fantasi och ork, men nu ringde Jerry och han & Anti köper med sig thaimat hem. Tjoho! =)

3-0


E
fter att ha solat, firat mamma och promenerat en sväng med Marie (köpte en ny kalender i centrum. Har hällt  keso över min gamla. Yummy.) så fick jag hoppa in och spela match. Vi vann med 3-0! Jerry och Chris var där och var hejarklack =)

Satte klockan på 7:20 idag för att hinna upp och tvätta. Sen drar jag hem till mor min en stund. Fick låna hennes bil igår så måste lämna tillbaka den. Ska passa på att sola lite och sen åka hem till Malin och söta Fiona =)

Ikväll är det fotboll här: Sverige-Vitryssland 19:30.


Header

Försökte mig på att göra min egen header... men det går inte så bra. Varför blir den så liten? Spelar ingen roll om jag ändrar storlek på den... varken i stilmallen eller på själva bilden.. =(

Om lyckan dig beskärt en vän
så vet att rätt värdera den
och du ska säkert finna
att lyckan går igen...

-Birgith Th Sparre

Facebook gilla-knapp

Haha jag har lyckats lägga in en facebook-gilla knapp längst ned i varje inlägg =)

Här ser du hur man gör. Lätt! Designa din blogg 

Tidig morgon



Vaknade tidigt av att jobbet ringde. Tittade ut... och vilket underbart väder!!
Idag fyller min underbara älskade mamma år!
Ska dit lite senare med presenter.

Men först måste jag röja iordning lite här hemma =)

RSS 2.0